Rakt och Ärligt

Kravet: Totalstopp för vindkraft i Norrland – bygg kärnkraft istället

Publicerad 2023-01-2013614 visningar

Dela gärna!

Förra veckan gick oppositionen ut och kallade regeringens kärnkraftsförslag för “symbolpolitik” och Miljöpartiets partisekreterare Katrin Wissing hävdade att det var pinsamt av regeringen att driva på frågan om att utöka antalet platser och ta bort begränsningen för hur många nya reaktorer som kan byggas i landet – bara “för att visa sig handlingskraftiga”. Det hjälper inte hushållen här och nu med elräkningarna, menade Wissing i en intervju med SVT.

Men nu ger sig Västernorrlands näst största parti – Sjukvårdspartiet – in i eldebatten och kräver ett totalstopp för all ny vindkraft i Norrland.

Inslaget om Miljöpartiet och kärnkraften: https://youtu.be/Mda-IxDEQbU

Stopp för vindkraftstvång: https://youtu.be/-qMrYgtBkCs

Vad tycker du? Kommentera här nedanför och dela gärna inslaget!

——————————————
Glöm inte bort att prenumerera på vår kanal om ni gillar det vi gör!
👍 Kommentera gärna men glöm inte bort att hålla en trevlig ton!

Besök gärna vår hemsida på riks.se

Glöm inte bort att följa oss på:
Instagram: https://www.instagram.com/riksstudios/
Facebook: https://www.facebook.com/Riksstudios
Twitter: https://twitter.com/Riksstudios

Vi tar gärna emot era synpunkter på våra program:
💻 redaktion@riks.se

Tipsa oss: tips@riks.se

Riks är en konservativ nyhetskanal som förmedlar både inrikes- och utrikesnyheter, med störst fokus på händelser som sker i Sverige.

Riks rapporterar dels om nyhetshändelser som vanligtvis också går att läsa i andra medier, såsom SVT, Aftonbladet och Expressen. Riks gör även egna gräv och reportage, samt följer upp tips från allmänheten.

Riks publicerar också krönikor och en del satiriska inslag, samt håller i debatter, diskussioner och samtal med bland annat politiker, forskare, sakkunniga, jurister och opinionsbildare. På våra kanaler hittar du intervjuer med bland andra Alexander Bard, Bert Karlsson, Ulf Kristersson, Jimmie Åkesson och Markus Allard. Örebropartiets Markus Allard har också ett eget program på Riks som sänds klockan 19.00 på lördagar.

Ett stort fokus läggs på ämnen som i hög utsträckning påverkar samhället och medborgarna i Sverige, såsom kriminalitet, välfärd, el- och drivmedelspriserna, sjukvård, utvecklingen hos polisen, samt migration och lag och ordning.

Framför kameran kan du vanligtvis på Riks se Denice Westerberg, Richard Sörman, Monika Brodzinska, Daniella Hansson, Elin Johansson och Dick Erixon, som också är ansvarig utgivare.

Ansvarig utgivare: Dick Erixon