Rakt och Ärligt

Sprängning på journalisttäta Södermalm | Då reagerar media | Denice Westerberg

Publicerad 2023-01-1714471 visningar

Dela gärna!

#Södermalm #Stockholm #brottslighet

Det har bara gått 17 dagar på året. Men det har redan varit 17 sprängningar runt om i landet.

Men det krävdes att det sprängdes mitt på journalisttäta Södermalm för att public service skulle göra huvudnyheter av det. Direktsändningar i P1 Morgon, kamerateam på platsen och flera inslag. SVT och Sveriges Radio sparade inte på krutet.

Sprängdåd är alltid något allvarligt och de som direkt påverkas kan få allvarliga men, eller i värsta fall, dö. Vad är det som gör att det krävdes att det sprängdes i SVT- och SR-journalisternas hemmakvarter innan de gjorde en ordentlig nyhetssatsning?

Och innebär det här att vi kommer att få se en mindre naiv nyhetsrapportering om sprängningar och grov brottslighet?

Det frågar sig Denice Westerberg.
——————————————
Glöm inte bort att prenumerera på vår kanal om ni gillar det vi gör!
👍 Kommentera gärna men glöm inte bort att hålla en trevlig ton!

Besök gärna vår hemsida på riks.se

Glöm inte bort att följa oss på:
Instagram: https://www.instagram.com/riksstudios/
Facebook: https://www.facebook.com/Riksstudios
Twitter: https://twitter.com/Riksstudios

Vi tar gärna emot era synpunkter på våra program:
💻 redaktion@riks.se

Tipsa oss: tips@riks.se

Riks är en konservativ nyhetskanal som förmedlar både inrikes- och utrikesnyheter, med störst fokus på händelser som sker i Sverige.

Riks rapporterar dels om nyhetshändelser som vanligtvis också går att läsa i andra medier, såsom SVT, Aftonbladet och Expressen. Riks gör även egna gräv och reportage, samt följer upp tips från allmänheten.

Riks publicerar också krönikor och en del satiriska inslag, samt håller i debatter, diskussioner och samtal med bland annat politiker, forskare, sakkunniga, jurister och opinionsbildare. På våra kanaler hittar du intervjuer med bland andra Alexander Bard, Bert Karlsson, Ulf Kristersson, Jimmie Åkesson och Markus Allard. Örebropartiets Markus Allard har också ett eget program på Riks som sänds klockan 19.00 på lördagar.

Ett stort fokus läggs på ämnen som i hög utsträckning påverkar samhället och medborgarna i Sverige, såsom kriminalitet, välfärd, el- och drivmedelspriserna, sjukvård, utvecklingen hos polisen, samt migration och lag och ordning.

Framför kameran kan du vanligtvis på Riks se Denice Westerberg, Richard Sörman, Monika Brodzinska, Daniella Hansson, Elin Johansson och Dick Erixon, som också är ansvarig utgivare.

Ansvarig utgivare: Dick Erixon
En del av Samtid & Framtid AB