Rakt och Ärligt

Vattenfalls vindkraftspark stoppas – Orsaken: skadlig påverkan på miljön

Publicerad 2023-03-2217424 visningar

Dela gärna!

I slutet av januari gav Länsstyrelsen i Halland klartecken för OX2:s planerade vindkraftsparker ett par mil utanför Varberg och Falkenberg på den svenska västkusten. Detta trots att bl a organistationen Birdlife, Naturvårdsverket och Riksföreningen Motvind Sverige opponerat sig mot projektet som strider mot flera av EUs naturskyddsdirektiv.

Samtidigt avslår nu länsstyrelsen Vattenfalls ansökan om att uppförandet av det havsbaserade vindkraftsprojektet Stora Middelgrund bara några mil norr om OX2’s beviljade vindkraftsparker. Detta med anledning av att den skadliga påverkan Stora Middelgrund skulle ha på den känsliga havsmiljön inte överväger nyttan med energiproduktionen som vindkraftverken skulle generera.

——————————————
Glöm inte bort att prenumerera på vår kanal om ni gillar det vi gör!
👍 Kommentera gärna men glöm inte bort att hålla en trevlig ton!

Besök gärna vår hemsida på riks.se

Glöm inte bort att följa oss på:
Instagram: https://www.instagram.com/riksstudios/
Facebook: https://www.facebook.com/Riksstudios
Twitter: https://twitter.com/Riksstudios

Vi tar gärna emot era synpunkter på våra program:
💻 redaktion@riks.se

Tipsa oss: tips@riks.se

Riks är en konservativ nyhetskanal som förmedlar både inrikes- och utrikesnyheter, med störst fokus på händelser som sker i Sverige.

Riks rapporterar dels om nyhetshändelser som vanligtvis också går att läsa i andra medier, såsom SVT, Aftonbladet och Expressen. Riks gör även egna gräv och reportage, samt följer upp tips från allmänheten.

Riks publicerar också krönikor och en del satiriska inslag, samt håller i debatter, diskussioner och samtal med bland annat politiker, forskare, sakkunniga, jurister och opinionsbildare. På våra kanaler hittar du intervjuer med bland andra Alexander Bard, Bert Karlsson, Ulf Kristersson, Jimmie Åkesson och Markus Allard. Örebropartiets Markus Allard har också ett eget program på Riks som sänds klockan 19.00 på lördagar.

Ett stort fokus läggs på ämnen som i hög utsträckning påverkar samhället och medborgarna i Sverige, såsom kriminalitet, välfärd, el- och drivmedelspriserna, sjukvård, utvecklingen hos polisen, samt migration och lag och ordning.

Framför kameran kan du vanligtvis på Riks se Denice Westerberg, Richard Sörman, Monika Brodzinska, Daniella Hansson, Elin Johansson och Dick Erixon, som också är ansvarig utgivare.

Ansvarig utgivare: Dick Erixon
En del av Samtid & Framtid AB